fanatic
tabou
ga sails
ga kites
np
select
simmer
unifiber
vandal

Simmer Plachta Blacktip 4,0 Petrol-Orange - 2021

Doprava zdarma
Kód: 05405
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Simmer
Naše cena: 14 360 Kč s DPH
Běžná cena: 20 100 Kč
Sleva: 5 740 Kč
{{cluster.nazev}}
Plachta Blacktip 4,0 Petrol-Orange - 2021


Stěžeň:340/15 RDM
Boom149 cm
Velikost:4.0 m²
Kategorie:allround wave
Spír:4
Vario:vario top
Cam:-
Barva:Petrol-Orange - modro/oranžová
Luff:363 cm


Simmer Blacktip

BLACKTIP 4.0 : MANOEUVRE WAVE

Jedna z nejprodávanějších plachet ve čtyřicetileté historii značky Simmer. Velmi univerzální vlnová plachta obstojí ve všech typech podmínek, od side-offshore větru na Hookipě, přes perfektně se odlupující vlny na Ponta Preta, až po onshore vítr v Pozo.

Pro sezónu 2021 přináší Blacktip ultra lehký jízdní pocit, přímé ovládání v kombinaci s obrovským větrným rozsahem a ultimátním výkonem. Porgresivní čtyřspírový layout u všech velikostí umožňuje ovládání plachty jen konečky prstů a poskytuje potřebný pohon k překonání kritických částí vlny. Centrum úsilí bylo posunuto níže, což má pozitivní vliv na ovladatelnost. Profil je posunut blíže ke stěžni, což v kombinaci s nižším poměrem štíhlosti pomáhá generovar rychlost při obratech se skvělou kontrolou v silném větru a během skoků.

Video:

Konstrukce plachty:

Simmer Blacktip technologie

  1. 2 MIL Q-Ply
  2. Kevlar Stretch Control Tendon
  3. 4 MIL Wide Spaced X-Ply
  4. 2 MIL Q-Ply luff panel
  5. 175 Monofilm
  6. Kevlar Load Line
  7. 5 MIL X-Ply
  8. 5 MIL X-Ply
  9. Moulded EVA Tack Fairing
  10. Flat Profile Mini Batten
  11. Insignia Self-Adhesive Darcon
  12. Nylon Leach Protection
  13. PVC Foot Piping Protectio

Detaily:

Q-Ply Luff Panel / Vertical Kevlar Load Line

1 // Q-Ply Luff Panel
2 MIL Q-Ply luff je panel vedle komínku plachty, který pomágá generovat měkčí a více dopředně orientovaný výkon. Ve spolupráci s Vertical Load Line panelem dále zvyšuje pevnost plachty a zajišťuje vysokou stabiliu profilu.
 
2 //  Vertical Kevlar Load Line
Kevlarový pruh od vršku plachty až ke spodnímu lemu zpevňuje luff panel, prodlužuje životnost plachty a zajišťuje stabilitu profilu v nárazovém větru

Kevlar Stretch Control Tendons

3 //  Kevlar Stretch Control Tendons
Speciální kevlarové výztuhy vedou od ráhnového oka směrem ke komínku a pomáhají rozprostřít zátěž do celé plochy. Tím zvyšují pevnost plachty, ovládají bod zlomu u twistu, zvyšují větrný rozsah a prodlužují životnost plachty. Tato původní designové řešení Simmeru postupem času převzala většina předních značek plachet na trhu.

Precision Tapered Battens

4 // Precision Tapered Battens
Precizně zužované spíry jsou použity o 2 spodních spír. Zúžení spíry je přesně definováno pro každou velikost plachty tak, aby spíra pomáhal držet profil více vpředu a držela jej uzamčený pro maximální stabilitu.

Finger Patch Tendons / Stainless Steel O-Ring

5 // Finger Patch Tendons
Speciáůní výztuhy ve tvaru rozevřených prstů ruky v prostoru ráhnového oka vytváří dokonalou distribuci zátěže do plachty, což má pozitivní vliv na životnost a také na přímé ovládání plachty. 
 
6 // Stainless Steel O-Ring
Kvalitní nerezové oko zajišťuje dokonalé a pevné spojení mezi ráhnem a plachtou.

Four Batten Panel Layout

7 // Four Batten Panel Layout
Čtyřspírový layout u všech velikostí plachty Blacktip, pro dokonalou ovladatelnost končky prstů a lehký jízdní pocit.

5 MIL X-PLY / 2 MIL Q-PLY

// 5 MIL X-PLY
Nejpevnější laminovaný monofilm s vlákny uprostřed. 100% polyester film o tloušťce 150 micronů s integrovanými vlákny ve tvaru písmene X, které pomáhají zvašovat pevnost a tabilitu materiálu. Vrstvy filmu jsou spojeny pomocí UV resistantního lepidla. Materiál je rozmístěn v prostoru spodního lemu a zpevňuje tak nejvíce namáhanou oblast plachty.

// 2 MIL Q-PLY
Q-Ply je kolorovaný laminovaný film používaný v horní polovině plachty. Q-Ply kombinuje čtvercový vzor vláken s X vzorem. Tento překryv zajišťuje vysokou míru pevnosti a umožňuje použít mnohem tenčí, pouze 50 mikronový film. Q-Ply zajišťuje perfektní kombinaci pevnosti, odolnosti a nízké hmotnosti. Q-Ply je rovněž více flexibilnější než X-Ply, což zlepšuje twist a činí plachtu živější.